Blog ScandiPark i Handewitt: Bagetilbehør - DA - da

ScandiPark

Marcipan – en sød fristelse: Bagedyst med ScandiPark

scan-blog-header-juli

Marcipankonfekt og marcipanbrød er en populær slik i juletiden. Men hvem siger, at denne herlighed kun hører vinteren til? Konditorne bruger også marcipan til at skabe små spiselige og dekorative figurer til lagkager – råmassen kan altså sagtens nydes året rundt, fx til fødselsdage, bryllupper og andre festlige lejligheder.


Hos os i ScandiPark er marcipan i hvert fald også et sommerprodukt. Skal du alligevel over grænsen og handle sodavand, vin eller slik til de lune aftener på terrassen, så husk at lægge vejen forbi vores sortiment for bagetilbehør. De fleste af vores varer kan du i øvrigt forudbestille via vores Click & Collect

Fra Mellemøsten til Skandinavien

I Nordtyskland plejer man at sige, at marcipan kommer fra Lübeck – en smuk by i Slesvig-Holsten, der er kendt for sin marcipanproduktion. Men historikere peger nu på, at den søde sag har rødder i Mellemøsten og kom til Europa via Spanien i løbet af middelalderen. I dag er marcipan en fast del af de danske konditorier: Du kender sikkert kager som fx mazarintærte, napoleonshatte, kartoffelkager og othellolagkage. Måske køber du dem hos den lokale bager – men måske har du også en familieopskrift og bager dem selv. 

Man kan også tilsætte marcipan i klassisk bagværk og fx løfte kanelsnegle, kringler og scones op i nye højder. 

Tid til sommerbag – marcipan hele året

Julen har altså ikke monopol på marcipan. Gåsebryst – kagen, der forbinder fløde og marmelade med marcipan – smager fx rigtig godt til eftermiddagskaffen i haven. 

Til de lune sommeraftener foreslår vi, at du laver marcipansnobrød over bål: Rør 25 gram gær ud i 2,5 dl vand, tilsæt 0,25 dl flydende margarine, 75 g revet marcipan samt 175 g mel. Tilsæt yderligere 175 g mel til dejen og ælt godt. Lad dejen hæve 1 time og del den så i 6-8 stykker, som nu kan bruges til snobrød over bål. Server evt. marmelade til. 

Hvis du derimod trænger til at køle ned mens du nyder solens stråler, så er en kold dessert lige sagen. Fx smager Dooley’s flødelikør rigtig godt sammen med marcipan og is!

I Scandinavian Park i Handewitt finder du et stort udvalg af varer: Trænger du til marcipan eller andre søde sager som chokolade, vingummi, slik, lakrids og sodavand? Du finder det hele i vores grænsebutik. Selvfølgelig har vi også altid stærke tilbud på øl, vin, spirituosa og meget mere. Vi glæder os til at se dig!

scan-blog-teaser-juli