Blog Scandinavian Park: Udsøgte vine - DA - da

ScandiPark

Alt, hvad du skal vide om vin: Fra druen til glasset

scan-blog-header-juni

Tror du også på, at sandheden findes i vin? Vi har taget udgangspunkt i det latinske udtryk ”In Vino Veritas” og fundet frem til et par spændende facts om vin. Dem vil vi selvfølgelig dele med dig. I samme hug får du også et par vin-anbefalinger som du kan hæfte dig ved, næste gang du shopper i ScandiPark, tæt på motorvej E45/A7.

 

Vin har altid sæson

Et godt glas vin i aftentimerne er altid dejligt – uanset årstid. Men nogle vine og bestemte aromaer forbinder man særligt med enten vinter eller sommer. Og så er spørgsmålet: Hvilken vin passer til hvilken ret? Om sommeren spiser vi ofte lette retter, måske i kombination med grøntsager og kød fra grillen. Ligner det juni-menuen i din familie? Så er en forfriskende kølig hvidvin eller rosé et godt valg. I grænsebutikken i Handewitt finder du lækre dråber til din aften på terrassen eller i haven. Her er to af vores favoritter:

  • Miraval Côtes de Provence 2021
    Denne vin kommer fra stjernerne – i ordets sandeste forstand. For vingården Miraval, beliggende i det smukke Sydfrankrig, blev i sin tid købt af Angelina Jolie og Brad Pitt. Sammen med en vinekspert udviklede de denne herlighed. Den overbeviser med ædle aromaer af jordbær og hindbær, komplekse frugtnoter forkæler ganen. Nyd denne rosé som aperitif eller server den til retter med skaldyr.
     
  • Doppio Passo Rosé
    Den italienske klassiker fås ikke bare som rød- eller hvidvin, men også som rosé – og den løfter feriestemningen i din have eller på din altan gevaldigt! Doppio Passos rosé er frisk og levende, frugtig og blød. Den er perfekt til en hyggelig timeout ved solnedgang. Det bedste er: Her får du en dejlig vin til en absolut god pris.

Måske har du inviteret til BBQ i haven og venter gæster? Så kan det godt betale sig at besøge vores afdeling for BiB-vine. Her finder du lækker rosé-, hvid- og rødvine i en smart ”Bag-in-Box”-pakke. Det vil sige: Du får hele tre liter velsmagende vin i en karton med taphane – hvilket er en optimal løsning til festlige lejligheder.

Skål for vinrankerne!

Der venter dig mange flere vine i Scandinavian Parks vinsortiment: Vi byder på et stort udvalg af ædle dråber fra verdens mest populære vinregioner. Du kender sikkert vinområder som fx Rioja i Spanien; Bordeaux, Bourgogne, Provence og Rhône-dalen i Frankrig; Piemonte og Toscana i Italien samt Californien i USA. Også Tyskland byder på vin af høj kvalitet. Mange har hørt om fx vinregionerne Mosel og Rheingau, der også går under navnet ”tysk riviera”. Er du på udkig efter en velsmagende dråbe, kan det godt betale sig at købe vine fra disse regioner, der i den grad har bevist deres værd.

Men også andre lande producerer lækre vine. Tag blot Bohai-regionen i Kina, der med mere end en million hektar vinareal er verdens næststørste vinproducent. Også Grækenland er en ”underdog”, for den populære turistdestination er ikke nødvendigvis kendt for at være et vinland. Dét til trods for, at Attika – en mindre kendt græsk vinregion med optimale vejrforhold – byder på udsøgte vine.

Vinunderlige tilbud! Kom til ScandiPark

Er det tid til at fylde dit personlige vinlager op? Men er du i tvivl om, hvilken vin der passer til dig eller maden? Spørg vores personale i grænsebutikken – de hjælper dig gerne og giver gode råd. Du kan også klikke dig igennem vores udvalg og forudbestille dine varer via vores Click & Collect

scan-blog-teaser-juni