Blog Kaffe og mere: Køb ind i ScandiPark - DA - da

ScandiPark

Først en kop kaffe! Helt vågen med ScandiPark

scan-blog-header-oktober

Noget af det første vi gør når vi står op, er at skænke os selv en kop kaffe. For den opkvikkende drik smager godt – og så giver den os en frisk start på dagen. Ved morgenbordet, på arbejde eller til et stykke kage: Kaffen er en del af mange danskeres hverdag. Men sådan har det ikke altid været. Hvor kommer den lækre sag fra? Og hvordan kan den tilberedes? Vi er dykket ned i kaffeuniverset og har fundet spændende svar.


Fra jord til bord: Kaffens historie

Ligesom det er tilfældet for mange slags spirituosa og øl, starter også kaffens historie efter sigende i et kloster. I år 500 skulle et par munke fra Etiopien nemlig have lagt mærke til, at deres geder forandrede sig, når de spiste de røde bær fra en meget udbredt plante: De var mere aktive. Munkene blev nysgerrige og begyndte at afkoge bærrene.

Først i starten af det 17. århundrede kom kaffen til Europa og de første kaffehuse blev etableret på europæisk jord: i 1647 blandt andet i Venedig, siden i Wien, Paris og Hamborg. Omkring 1650erne blev kaffen også introduceret i Danmark. I begyndelsen var det forbeholdt de mere velhavende at drikke kaffe. Men i slutningen af det 19. århundrede udviklede kaffemarkedet sig og kaffen blev mere tilgængelig. 

Kulinariske kaffe-oplevelser: Slip din indre barista fri!

Kaffe er ikke bare kaffe – at tilberede en god kop kan være en kunst i sig selv, synes mange feinschmeckere. Vandet bør hverken være for varmt eller for koldt, og kaffen må ikke brygges på for meget eller for lidt kaffepulver. Også selve kaffeplanterne adskiller sig selvfølgelig, og det gør en forskel, om du bruger den ene eller den anden: Arabica, en meget populær kaffebønne, har en nøddeagtig og mild smag. Mokkabønnen derimod er kraftigere og mere intens. Hvordan kan du bedst lide din kaffe?

  • Espressokande: Tilbered kaffen i en espressokande på et kogeblus, helst med meget finmalet kaffepulver, – og glæd dig til en italiensk smagsoplevelse!
  • Filterkaffe: En meget simpel og nem måde at brygge kaffe på, hvor du bør bruge almindelig finmalet kaffe. Kaffefiltret blev i øvrigt opfundet i 1908 i Dresden af Melitta Bentz. 
  • Stempelkande: Hvis du kan lide stempelkaffe, bør du vælge groftmalet kaffepulver. Her trækker kaffen nemlig lidt længere – og finmalet kaffepulver ville gøre den bitter i smagen. 
  • Instant kaffe: Den perfekte løsning til travle mennesker – instant kaffepulver, som blev opfundet i Japan i 1901.

Kaffespecialiteter for enhver smag

Skal du have mælk og/eller sukker i kaffen? Den sorte drik er meget alsidig, og der skal ikke meget til for at give den et smagsmæssigt løft. Du har sikkert før forkælet dig selv med en cappuccino, latte macchiato, café au lait eller cold brew på den lokale café. I 2020 blev udvalget af kaffespecialiteter udvidet med endnu en herlighed – Dalgona-kaffen! Denne trend startede i Korea og du kan nemt tilberede den derhjemme:

Kom 2 spsk. instant kaffe, 2 spsk. sukker og 2 spsk. varmt vand i en skål og pisk til et tykflydende skum. Kom kold mælk og evt. isterninger i et glas – top af med kaffeskummet og nyd!

Alt til kaffebordet fra ScandiPark

Her i Scandinavian Park er vi også vilde med den sagnomspundne drik! Hos os kan du derfor både købe sodavand, slik, spirituosa, vin, øl og pantfrie drikkevarer – og alt til en lækker kop kaffe: Kom til Handewitt og spar masser af penge på fx kaffepulver, hele kaffebønder og kaffetilbehør.

Vil du servere noget sødt til kaffen? Opdag vores store udvalg indenfor slik og chokolade! Du kan allerede nu få et overblik over vores sortiment ved at gå ind på vores Click & Collect. Aktuelle tilbud finder du i vores tilbudsavis. Vi glæder os til at se dig!

scan-blog-teaser-oktober