Blog Scandinavian Park: Udsøgte vine - DA - da

ScandiPark

Alt, hvad du skal vide om vin: Fra drue til flaske

scan-blog-header-september

Tror du også på, at sandheden findes i vin? Vi har taget udgangspunkt i det latinske udtryk ”In Vino Veritas” og fundet frem til et par spændende facts om vin. Dem vil vi selvfølgelig dele med dig. I samme hug får du også et par vin-anbefalinger, som du kan hæfte dig ved, næste gang du shopper i ScandiPark.


Vin har altid sæson

Et godt glas vin i aftentimerne er altid dejligt – uanset årstid. Men nogle vine og bestemte aromaer forbinder man særligt med enten vinter eller sommer. Og så er spørgsmålet: Hvilken vin passer til hvilken ret? Om sommeren spiser vi ofte lette retter, måske i kombination med grøntsager og kød fra grillen. I vinterhalvåret er det derimod de solide retter der kommer på tallerkenen.

På samme måde skelner man mellem sommer- og vintervine: Solskin og milde temperaturer kalder fx på en kølig hvidvin eller rosé. Her kan vi anbefale en dejlig frugtig vin, som fx Barefoot Pinot Grigio, eller en sødlig dråbe, som fx Black Tower Pink Bubbly. 

Kraftige, smagsintensive rødvine eller en Riesling derimod passer perfekt til den mørke årstid. I ScandiPark finder du et stort udvalg: Prøv fx Marques de Riscal Reserva fra Spanien eller vælg Mertes Riesling Kabinett. Når vinter bliver til jul, så er en julegløgg selvfølgelig også obligatorisk. Den velsmagende blanding af rødvin, krydderier og appelsinsaft kan man sagtens lave selv – men man kan også købe den i Scandinavian Park. 

Skål for vinrankerne!

Verdens mest populære vinregioner har igennem rigtig mange år forsynet vinelskere med fantastiske vine: De har i den grad bevist deres værd, og deres positive omdømme er absolut velfortjent. Du kender sikkert vinområder som fx Rioja i Spanien; Bordeaux, Bourgogne, Provence og Rhône-dalen i Frankrig; Piemonte og Toscana i Italien samt Californien i USA. Også Tyskland byder på vin af høj kvalitet. Mange har hørt om fx vinregionerne Mosel og Rheingau, der også går under navnet ”tysk riviera”. Er du på udkig efter en velsmagende dråbe, kan det godt betale sig at købe vine fra disse regioner.

Men også andre lande producerer lækre vine. Tag blot Bohai-regionen i Kina, der med mere end en million hektar vinareal er verdens næststørste vinproducent. Også Grækenland er en ”underdog”, for den populære turistdestination er ikke nødvendigvis kendt for at være et vinland. Dét til trods for, at Attika – en mindre kendt græsk vinregion med optimale vejrforhold – byder på udsøgte vine. 

Vinunderlige tilbud! Kom til ScandiPark

Er det tid til at fylde dit personlige vinlager op? Hvad end du mangler lette sommervine, kraftige vintervine, søde dråber som ledsager til desserter eller gløgg til jul – du finder det i Scandinavian Park. Du kan også klikke dig igennem vores sortiment og forudbestille dine varer via vores Click & Collect. Er du i tvivl om, hvilken vin du skal vælge? Du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge personalet i vores grænsebutik og få gode råd. 

scan-blog-teaser-september