Blog Scandinavian Park: Lakrids i lange baner - DA - da

ScandiPark

Lækkert lakrids: Søde og salte herligheder fra ScandiPark

scan-blog-header-november

Vi er oppe på lakridserne – for nu skal det handle om, ja, lakrids. Den populære slik laves på saft fra lakridsroden. Hvad end du foretrækker pinocchiokugler, salmiakpastiller, saltlakrids eller stanglakrids: I ScandiPark finder du et stort udvalg.


Din vej til billig lakrids

Løber dine tænder allerede i vand? Så er det vist på tide, at du fylder dit personlige lakrids-lager op! I Scandinavian Park, beliggende syd for grænsen nær A7/E45, finder du et hav af muligheder. Gå på opdagelse i vores sliksortiment, hvor der venter dig mere end 200 lakridsvarer. Du vil altså helt sikkert få fingre i netop din favoritlakrids, når du shopper i vores grænsebutik: Klassikere som lakridssnørerne fra Malaco eller Haribo, saltlakridspastiller fra Spunk, Tyrkisk Peber og mange flere varianter er altid at finde på slikhylderne i Handewitt. Selvfølgelig er der også noget til den veganske søde tand, fx fra Katjes og Red Band. De er i øvrigt også rigtig gode at have med i bilen, så du altid har lidt snolder til køreturen.

Er din sult efter lakrids kolossal, eller er der blot mange lakridsentusiaster i familien? Det er ikke noget problem: ScandiParks XXL-pakker gør alle glade! Ofte er kiloprisen også lavere end ved de konventionelle pakker. Derudover kan det også betale sig at kigge forbi vores afdeling for spirituosa, hvor voksne lakridselskere fx finder SMÅ blå shots, Ga-Jol Sort, Trimex Tyrkisk Peber og Berentzen Dirty Harry – en lang række spirituosa med lakridssmag. 

Husk at tjekke vores sortiment ud via vores Click & Collect!

Sund slik?

Lakrids er sundt! Selvfølgelig kun hvis man ikke overdriver. Men lakridsroden indeholder forskellige stoffer, som efter sigende virker antiinflammatorisk og styrker immunforsvaret. Indholdsstofferne siges også at kunne sænke levertallene i forbindelse med kronisk sygdom. Vidste du, at lakridsroden oprindeligt stammer fra Den Fjerne Østen, hvor den – ligesom i Egypten – igennem flere hundrede år har været kendt for sin positive virkning?

Tid til eftermiddagskaffe? 

Så har vi en lækker opskrift på alternative kanelsnegle, som du kan prøve af derhjemme! Vi foreslår nemlig, at du skifter det traditionelle fyld i dine kanelsnegle ud med noget nyt – og på den måde give dem et smagfuldt løft.

Fyld til lakridssnegle (fire personer) – du skal bruge:

  • 200 g revet marcipan
  • 240 g smør
  • 240 g rørsukker
  • 4 tsk. lakridspulver
  1. Bland smør, marcipan og lakridspulver. Rul gærdejen, som du selvfølgelig har forberedt, ud på bordet i et rektangel. Kom fyldet på dejen – der skal være 1 cm plads ud til kanterne. Rul dejen som en roulade og skær i skiver (2 cm). 
  2. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og bag på samme måde, som du plejer at bage kanelsnegle.
scan-blog-teaser-november