Blog Scandinavian Park – grænsebutikken i Handewitt - DA - da

ScandiPark

Da Scandinavian Park blev døbt: Sådan fik grænsebutikken sit navn

scan-blog-header-name

Den 30. marts 2006 er en mindeværdig dato for feinschmeckere og tilbudsjægere. Det var nemlig den dag, Scandinavian Park i Handewitt endelig kunne åbne sine døre. Lige siden har indkøbscentret i Flensborg forkælet kunder både nord og syd for den dansk-tyske grænse med fantastiske tilbud og dejlige grænsevarer. Men hvordan kom grænsebutikken egentlig til at hedde ”Scandinavian Park”? Vi har svarene!

Fra tanke til handling – et tilbageblik

Idéen om at åbne en grænsehandel i Handewitt var født og overbeviste hurtigt alle involverede – men der manglede et navn. Derfor blev hovederne stukket sammen og brainstormingen sat i gang. Navngivningen tog fx udgangspunkt i vores gode beliggenhed tæt ved motorvej A7/E45, nær grænsen, og vores store udvalg indenfor specialiteter, grænsevarer samt skandinaviske produkter. Således kom de første forslag hurtigt på bordet. Eksempelvis blev navne som ”Scandinavian Stop-Over Center” eller ”First Exit”, som henviser til adressen nær motorvejsfrakørslen Flensburg/Harrislee, drøftet. I og for sig var det alt sammen fine tanker, men vi var ikke helt tilfredse endnu. Vi efterlyste et kort, catchy navn, som man husker. Til sidst blev vi enige om at døbe indkøbscentret ”Scandinavian Park” – for det fungerede bare rigtig godt. Som et lille plus fik navnet følgeskab af slogannet ”One Stop to Shop”, og også vores maskot – Mr. Scandi – blev en realitet.

Scandinavian Park – navnet siger alt

Efterhånden tiltrækker Scandinavian Park dagligt talrige kunder fra begge sider af den dansk-tyske grænse: Man ved, at vi er meget mere end en almindelig grænsebutik. Som navnet indikerer, byder vi på et hav af kendte produkter fra Skandinavien. Samtidig råder parken over mange flere spændende butikker samt et legeland, en vaskehal til biler, en vaskehal til campingvogne og meget mere.

Ja, ”Scandinavian Park” er nu stadig et ret langt navn – men man kan sagtens forkorte det. Mens mange af vores kunder i flere år har brugt kælenavnet ”ScandiPark”, har vi selv været lidt tilbageholdende, hvad det angår. Godt nok brugte vi, som sponsor for SG Flensburg-Handewitt, en overgang den korte navneversion på spillernes trøjer. Men som udgangspunkt har vi altid tyet til den lidt længere version. Det laver vi om på! Som du måske har lagt mærke til, bruger vi allerede nu en god blanding af ”Scandinavian Park” og ”ScandiPark”. Det er nemlig blevet almindelig omtale blandt folk – og vi synes: Det virker!

Med C eller med K – hvordan var det lige?

Også bydelen Handewitt var i øvrigt rigtig glad, da vi i sin tid etablerede grænsebutikken. Faktisk var glæden så stor, at man besluttede sig for at ændre gadenavnene, hvor vi er placeret. Da vi åbnede dørene i 2006 fik vi så de nye vejskilte i gave: ”Skandinavien-Bogen” og ”Skandinavien-Damm”. Trods den lille, charmerende slåfejl er der dog ingen, der er i tvivl om, hvor vejen fører hen – nemlig direkte til grænsebutikken Scandinavian Park.

scan-blog-teaser-name