Onlineshop
Element 1
Retailshop
Mandag – Lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
*Lukket den 1. januar
og langfredag

Enhver vinelskers drøm:

Opdag vinudvalget i ScandiPark

Du kender det sikkert godt: Det er weekend, dagen har været begivenhedsrig og du slapper af på terrassen, mens du nyder en god vin. Men har du nogensinde tænkt over druernes betydning for smagen i vinglasset? Dyk ned i det spændende vinunivers sammen med os, og bliv klogere på de ædle dråber!

Meget mere end rød, hvid og rosé
Indenfor disse tre kategorier skelner man nemlig mellem diverse druesorter, der hver især har deres helt egen smag. Der findes et utal af druesorter verden over – her begrænser vi os til at introducere nogle af de mest populære.

Er du til rødvin, så siger de her dig sikkert noget: Cabernet Sauvignon-druen har sin oprindelse i franske Bordeaux, og er den drue, der dyrkes mest af. Den giver en fyldig, mørk rødvin, der passer perfekt til retter med oksekød eller lam. Pinot Noir er en druesort, der har opnået absolut stjernestatus: Den kommer fra Bourgogne i Frankrig, hvor den allerede blev dyrket i det 14. århundrede. Pinot Noir betegnes som værende den mest elegante røde drue, og bruges til at lave udsøgte vine i hele verden. Zinfandel er derimod én af de yngre druesorter. Den er særlig udbredt i Californien og resulterer i en meget mørk og kraftig vin, der bærer præg af noter af chokolade og skovbær. I Italien går den under navnet Primitivo. Malbec, i Frankrig kendt som Côt, er et hit i Latinamerika og ses ofte fx på vinmarkerne i Argentina. Det er en druesort, der giver en krydret og intens vin.

Fristes du i stedet af hvidvin? Så lyder de her måske bekendt: Chardonnay er den nok mest kendte og udbredte hvidvinsdrue. Den udmærker sig ved sine frugtige, friske noter og er en foretrukken ledsager til skaldyr, fisk og ost. Sauvignon Blanc følger lige i hælene, men de to populære hvidvinsdruer adskiller sig stærkt i deres smag. Sidstnævnte druesort begejstrer med aromaer af fx passionsfrugt og hyldeblomst. Den serveres gerne til retter med asparges og fisk.

Hele verden rundt
Vin er altså ikke bare vin – og udover druesort, kan vi også vælge vores vin efter produktionsland. Det er især Sydeuropa, der forsyner os med de velsmagende dråber. Vinlande som Frankrig og Spanien er klare favoritter. Men det er også en idé at vende blikket mod Italien, der byder på kvalitetsvine til en overkommelig pris. Desuden har også Tyskland tradition for at skabe nogle rigtig gode vine.

Hvad end du er til rødvin, hvidvin eller rosé, om du foretrækker Cabernet Sauvignon eller Zinfandel, Chardonnay eller Sauvignon Blanc, en europæisk, amerikansk eller australsk vin: I ScandiPark har vi alle de dejlige vine, der løfter din weekend op i nye højder.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
19.08. - 22.09.21