Vin fra Italien

Cin cin: Vin fra Italien!

Hvad angår vin, er der sket en rivende udvikling i Italien i de seneste 25 år. Før i tiden har det sydeuropæiske land kun været kendt for Chianti, men i dag er det et af de lande med flest vin- og druetyper i verden.

Et stort potentiale har der altid været. På grund af landets meget lodrette form strækker det sig over mange længdegrader. Det betyder store forskelle i klima- og jordbundsforhold. Således kan der dyrkes ca. 1.000 forskellige druesorter i området. Med den nye vinlov fra 1992 blev der også vedtaget en skarp kvalitets- og smagskontrol. Siden da er kvaliteten helt i top på de italienske vinmarker, og der eksporteres flittigt.

Og det er jo egentlig ikke så sært, for vin har altid været utrolig populært i Italien. En god pasta-ret og et glas vin på piazzaen – det er det billede af Italien, som alle går rundt med i hovedet. Og sådan er det jo i grunden også. Vinforbruget pr. indbygger er på 34 liter om året, det er 22 liter mere end i Danmark. Om det skyldes klimaet, vinens kvalitet, maden eller noget helt andet, er der ikke belæg for. Men prøv at komme til Handewitt, og se og smag på den store variation af italienske vin. Så kan du sikkert begynde at mærke det. Vi har blandt andre følgende sorter:

Corterosso Negroamaro Appassimento, Mastino Scaligero Amarone Valpolicella, Masca del Tacco L´Uetta, Fiano Puglia, I Mori Amarone, Belvedere Di Passo, Coreterosso Negroamaro Appassimento, Cecchi Chianti Classico, Pasqua Ripasso Valpolicella, Moscato d´Asti, Allumea, Verosso Primitivo, Famiglia Pasqua Primitivo Salento, Masi Modello delle Venezie, Wanted Zinfandel og Grande Alberone.

De fleste af dem kan forudbestilles her: forudbestilling.scandinavian-park.com

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.05. - 21.06.