Spansk vin

Spansk vin: Vildt meget temperament!

Verdens største vinområde

I over 6.000 år har man dyrket vin i Spanien. Der er i alt 21 vinområder fordelt over hele fastlandet og øerne. Af de over 250 forskellige druesorter laves rød-, hvid- og rosévine i stor variation og forskellige kvaliteter. Det er ret forbløffende, at 50 % af markerne bruges til at dyrke grønne druer. For Spanien er jo bedst kendt for sine rødvine. Men den vigtigste drue er altså den grønne Airén. Det er kun de færreste, der kender den, og alligevel er det den drue, som optager mest jord i hele verden. Den står kun i Spanien og dyrkes på ca. 338.000 hektar. Yderligere kendte sorter er Tempranillo, Bobal og Grenache.

Vores sortiment

I Scandinavian Park kan du opleve et af Slesvig-Holstens største vinsortimenter. Blandt de mange forskellige slags er der selvfølgelig også et udvalg af spanske flasker og Bag-in-Boxes. Læg specielt mærke til Baron de Ley Reserva, en tør, meget velbalanceret Tempranillo fra Rioja området. Den passer perfekt til stege, vildt og pastaretter.

Spansk variation

Af andre spanske highlights kan vi tilbyde dig mærkerne ÁN/2, El Coto de Rioja eller Viña Albali i Handewitt. Sidstnævnte fås også i den smarte Bag-in-Box-emballage, som har mange fordele. Efter åbningen kan den holde sig i op til seks uger – uden at den skal køles ned vel og mærke. Hvordan det er muligt? Det er egentlig ret simpelt: Vinen i pakkens indre kommer ved udskænkningen ikke i kontakt med luften. Posen indeni er hermetisk lukket og derfor opstår der ingen oxidation. På den måde kan du nyde de tre liter indhold i fred og ro over flere uger.

Smag på en BiB

Der er stadig en masse fordomme om vine i den moderne emballage. Så der er kun én ting at gøre: Besøg Scandinavian Park Handewitt, og smag på nogen af vores mange sorter i vores Bag-in-Box-reol. Og hvis du skulle være flov over at byde dine gæster vin fra en papkarton, så har vi også en løsning til det her i Handewitt: Flotte dispensere i træ eller metal, som stiller din nye yndlingsvin i et godt lys.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.05. - 21.06.