Rouge eller Blanc
Mandag - lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
* Lukket den 1. januar
og langfredag

Blanc eller rouge? Vin fra Rhône-dalen

Fund fra romertiden – i Rhône-dalen dukker de op i ny og næ. Smykker, teglsten, keramik og mosaikbilleder skaber begejstring blandt turister og arkæologer. Èt af de mest kendte fortidslevn viser vinens gud, Bacchus. Det stammer fra det første århundrede og er et af mange tegn på, at man allerede for over 2.000 år siden dyrkede vin her.

Hvis man rejser til Rhône-regionen, ser man med det samme, at betingelserne for vindyrkning er perfekte. Og det benytter man sig flittigt af: Der er vinstokke i fine lige rækker på over 70.000 hektar. Plads er der nok af i Rhône-dalen – den franske del af floden er 500 km lang. Den snor sig gennem mange forskellige landskaber og jordbunde. Dette gør, at der er stor variation i vinene fra dette område.

Der dyrkes i alt 21 forskellige druesorter ved Rhône-floden – 13 røde og 8 hvide. Grenache, Syrah og Cinsault er formodentlig de mest kendte. De mest populære appellationer (voksesteder) er regionerne Côtes-du-Rhône og Côtes-du-Rhone-Villages. Det varme, solrige klima giver vinene saft, kraft og rundhed.

Det kan du overbevise dig selv om i Scandinavian Park: Kom til Handewitt, og smag på mange af de gode dråber. Vores dygtige medarbejdere vil med glæde forklare dig, hvilke vine der stammer fra Rhône-dalen, hvad der kendetegner deres smag, og hvad de bedst passer til. I vores onlineshop for forudbestilling kan du få et indtryk af vores store sortiment. Og lægge en bestilling, som vi derefter pakker og stiller klar til afhentning ganske gratis. Klik blot her:
https://forudbestilling.scandinavian-park.com/

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
26.10. - 22.11.