Onlineshop
Element 1
Mandag - lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
* Lukket den 1. januar
og langfredag

Tid til at fejre øllen – ja tak!

Dirndl, Brezeln og Mass – lyder det bekendt i dine ører? Så er du allerede godt forberedt på årets højdepunkt for øl-entusiaster: Oktoberfest! Har du prøvet at besøge den traditionsrige folkefest i München så ved du, at det er nu, vi hylder vores alles yndlingsdrik.

Heldigvis behøver vi ikke rejse langt for at være med - vi kan nemlig sagtens hente festen hjem til de nordlige breddegrader! Og det gør mange danskere hvert år. Landet over bliver tyskkundskaberne støvet af mens der smages på de bedste slags øl fra nabolandet.

Men hvad gemmer sig egentlig bag ”oktoberfest”? Her er lidt baggrundsviden du kan imponere med, næste gang dine venner og du samles til en omgang Biergenuss. Og ja, når det nu handler om øl, så tager vi også gerne historiske facts op:

- Første Oktoberfest fandt sted i 1810 og havde egentlig ikke meget med øl at gøre: München holdt en folkefest i anledning af brylluppet mellem Bayerns Prins Ludwig og Prinsesse Therese.
- Okay, vi er altså i september! Ja, og alligevel hedder det ”oktober” fest. Begrundelsen er enkel: Ovennævnte bryllup fandt rigtigt nok sted i oktober. Siden blev festen gentaget år efter år, udvidet med et par dage og efterhånden rykket frem i kalenderen. De milde septemberaftener egner sig ganske enkelt bedre til at samles på ”Wiesn”.
- Og hermed når vi til sidste fact: Wiesn. Det er hér, det hele startede. Mere præcist på ”Theresienwiesn”, navngivet efter bruden Therese. Wiesn er den bayerske betegnelse for græsmark. Det er her, teltene står klar til at huse de mange besøgende.

Hvis du er blevet tørstig efter at have slugt alle de info, så dyk ned i den spændende ølverden med Scandinavian Park. Udover vin, sodavand og slik har vi også et imponerende udvalg af dejlige slags øl fra nær og fjern. Lige nu får du for eksempel Paulaner, Erdinger eller Leffe til gode priser.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
03.01. - 29.01.