Øl, øl og mere øl
Mandag - lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
* Lukket den 1. januar
og langfredag

Fire ingredienser, 1.000 muligheder: Øl fra Scandinavian Park Handewitt

Humle, vand, korn og gær – det er alt, hvad der skal til, for at lave danskernes yndlingsdrik. Ikke mindst de mange forskellige varianter gør øl så populært. Men hvordan kan det være, når alle bryggerne bruger de samme fire ingredienser? Her er forklaringen:

Lad os starte med humlen: Slyngplanten er en del af hampfamilien og sørger for den mere eller mindre bitre smag i øllen. Overordnet deler man de mange humlesorter op i to hovedtyper, nemlig aromahumle og bitterhumle. I alt er der over 200 sorter at vælge imellem, og tit og ofte bruges der endda en blanding af forskellige sorter. Det gør mulighederne endnu flere. Verdens største humleområde ligger i Hallertau mellem München og Nürnberg. Ud over bitterheden sørger humlen for en længere holdbarhed og har en effekt på skummet.

Vandet har også stor indflydelse på øllet. Mineralerne er med til at skabe øllets smag. En sød, mørk øl brygges for eksempel med hårdt vand. Hvis man derimod vil fremstille en klassisk pilsner, skal man bruge blødt, kalkfattigt vand.

Gæret har følgende funktion: I gæringsprocessen forvandles maltsukkeret til alkohol, kulsyre og varme. Denne reaktion har også indflydelse på øllets smag. Bryggerne kan vælge imellem over 200 gærstammer. Man skelner her mellem overgærede sorter til hvedemalt og undergærede til bygmalt. Dem kan man kende ved, at de synker til bunds i væsken, mens overgærede stiger op til overfladen.

Opdag alverdens skønne ølsorter i Scandinavian Park Handewitt. Hos os får du et stort udvalg af danske, tyske og internationale øl til meget billige priser. Lige nu har vi følgende på tilbud: Carlsberg, Slots, Tuborg, Harboe, König Pilsener, Bitburger, Corona, Schöfferhofer, Heineken, Köstritzer, Thor, Paulaner, Guinness, Pilsner Urquell, Newscastle, Royal X-Mas og Harboe Jule Bryg.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
24.05. - 20.06.