Nu skal der kul på!
Mandag - lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
* Lukket den 1. januar
og langfredag

Nu skal der kul på: Start grillsæsonen på den helt rigtige måde!

Sommeren nærmer sig for alvor, og det er blevet tid til at finde grillen frem fra gemmerne. Endelig! Åh, hvor har vi savnet den unikke, kraftfulde og røgede smag af bøffer, pølser, grøntsager og andet godt. Og det er bare så hyggeligt at sidde sammen og spise under åben himmel.

Grænsebutikken Scandinavian Park sørger for, at fornøjelsen ikke bliver alt for dyr. Og med tilbuddene fra vores nye avis kan du gå i gang med det samme. Det første du skal gøre, er at tage maden ud af køleskabet. Hvis kødet er meget koldt, når det lægges på grillen, kan det nemlig nemt ske, at kødet bliver sejt. Nu kan grillen sættes i gang: Byg en lille bakke af kul. Læg optændingsbriketter i bunden af bunken, og antænd dem. Undgå optændingsvæske og avispapir, da lugten sætter sig i kullene og i maden.

Det vigtigste for bålet er, at det får en masse luft. Ventilér kullene med en gammeldags blæsebælg, vift med en avis, plade eller lignende. Nu venter vi på, at kullene får en grå overflade. Det tager ca. 30-45 minutter – et godt tidspunkt til at åbne en øl eller skænke et glas vin.

Lige inden vi lægger kødet på risten, må den gerne pensles med olie. Grundet den store varme skal olien have et tilsvarende højt rygepunkt. Rapsolie og solsikkeolie er særligt velegnede. Olien sørger for, at du får fine ”grillstriber” og at kødet ikke sætter sig fast på risten. I denne sammenhæng er det også vigtigt, at kødet ikke vendes for tidligt.

Når kødet er mørt, må det ikke blive liggende på grillen for at holde det varmt, da dette kan medføre, at kødet bliver ret tørt. Det bedste er, at tage det af grillen og dække det til med et viskestykke, så kødet kan hvile. Det gør, at kødsaften holdes indeni, og at kødet bliver dejligt mørt.

Velbekomme!

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
26.10. - 22.11.