Kom friskt ind i foråret med rosévine

Kom friskt ind i foråret med rosévine

Mørke druer – lyse tider! Rosévinen har i lang tid og uden reelt grundlag haft et tvivlsomt ry. Specielt om foråret eller om sommeren passer et glas rosévin perfekt ind i weekenden eller hverdagen. De skinnende farver vækker appetitten allerede – fra sarte, varme laksetoner til kraftige hindbær. Dette skyldes de forskellige blå eller røde druer og måden de forarbejdes på. Mangfoldigheden og nuancerne i smagen er enorme.

Til mad og drikke

Du vil altid kunne finde en passende rosé til det lette køkken – uanset om der er tale om fisk, tapas eller antipasti. Men mange af de forfriskende vine harmonerer også udmærket med mere eksotiske retter, grillmad eller gryderetter. De frugtige roséer er i Tyskland også kendt under navnet „Weißherbst“. Efter tysk vinlov skal de til 100 procent laves fra samme drue og fra samme sted.

Den store forvandling

Vinloven tjener først og fremmest som kvalitetskontrol. Før i tiden var det nemlig faktisk sådan, at der nærmest udelukkende blev brugt mørke druer til fremstilling af rosévin, som ikke kunne bruges til at lave rødvin mere. Sådan er det ikke længere, og i dag oplever rosé et nyt højdepunkt i sin popularitet. Rigtig mange mennesker nyder den friske, lette smag. For at få den bedst mulige oplevelse, drikkes den af et hvidvinsglas ved en temperatur på 8 °C til 12 °C.

Internationale rosévine

Rosévinen er på ingen måde et rent tysk fænomen – i mange andre lande fremstilles den lyserøde vin også i stor stil. Tit og ofte dog under et andet navn. I Østrig kaldes den for „Gleichgepresster“, i den tyskprægede del af Schweiz er den kendt som „Süssdruck“. I Spanien og Portugal er den kendt som „Rosado“ og i Italien som „Rosato“. Læg mærke til etiketterne ved dit næste indkøb.

Vin i Scandinavian Park

Scandinavian Park er kendt for at være et indkøbsparadis for grænsehandel og en rasteplads med fantastisk service og mange forretninger. Men der er også rigtig mange tyskere fra nær og fjern, der opsøger grænsebutikken i Handewitt. Og det gør de mest på grund af det kæmpe store udvalg af vin og spiritus. Udover de mange rosévine fås selvfølgelig også rød- og hvidvine fra alle verdenshjørner. Plus venlige medarbejdere, som gerne hjælper kunderne med at finde deres nye yndlingsvin.

Aktuelle tilbud

I den nyeste tilbudsavis er der ikke blot en dobbeltside med spændende tyske og internationale rosévine, der er også skarpe tilbud på klassikere som Norton fra Argentina, La Châsse fra Frankrig og den undertippede Casillero del Diablo fra Chile. Og udover det har vi som noget nyt nu også forskellige vinglas fra det kendte firma Nachtmann i vores sortiment. Det er absolut forbavsende, hvor stor indflydelse glassets form har på smagen. Prøv det selv engang! 

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.05. - 21.06.