Onlineshop
Element 1
Retailshop
Mandag – Lørdag
kl. 8 - 22
Søn- og helligdage*
kl. 11 - 22
*Lukket den 1. januar
og langfredag

It’s Gin o’clock! Absolut nydelse hele året

Gin & Tonic – det er den muligvis mest populære longdrink, vi kender. Den hører til i enhver assorteret bar, og er så tidsløs som en klassisk drink bare kan være: Den har aldrig virkelig forladt nattelivet, selvom den i de seneste år oplever en slags revival. Men hvad ved du egentlig om denne velsmagende herlighed?

Fra flere århundrede tilbage…
De fleste af os forbinder gin med Storbritannien, og det er ikke helt forkert – men den har også en fortid i det 17. århundredes Holland. Under alle omstændigheder var briterne vilde med enebærdrikken, og spiritussen indtog de britiske øer med storm. Og så tilføjede man tonicvand: Det siges, at man allerede under det britiske kolonialstyre blandede tonic med gin. Blandingen var formentlig oprindeligt tænkt som lægemiddel, da man tilsatte stoffet kinin for at modvirke malaria. Hvor effektivt det var, vides ikke. Men smagen overbeviste.

… til året 2020
I dag findes gin i et utal af varianter, og også tonicvand fås i diverse afskygninger. Derfor er Gin & Tonic en alsidig drink, der forfører enhver longdrink-elsker. Den klassiske opskrift er ganske simpel: 4 cl gin, tonicvand, skiver af citron eller lime og isterninger kommes i et glas – færdig. Det er dog nemt at gøre din G&T til en helt unik og individuel smagsoplevelse, ved blot at tilsætte dine favoritkrydderier eller lignende. Mens det er meget udbredt at pynte med agurk, kan du med fordel i stedet for ty til f.eks. appelsin og rosmarin, friske jordbær og basilikumblade eller grapefrugt og estragon.

Hvilken gin og hvilken tonic skal jeg vælge?
Mulighederne er mange – og som så ofte er det et spørgsmål om smag. En London Dry gin er et godt og sikkert valg, der harmonerer perfekt med en intens og bitter tonicvand. Også en Old Tom gin gør sig godt som base. Vælg derimod Greenall’s Wild Berry Gin hvis du ønsker at skrue ekstra op for friske bæraromaer. Tonicvand fra Thomas Henry er særdeles velegnet, og giver din drink en behagelig bitterhed samt friske citrusaromaer.

Uanset, om du vælger at nyde din gin og tonic på klassisk og traditionel vis, eller om du gør den til din egen kreation: Du finder et stort udvalg med spændende gins i grænsebutikken i Handewitt. Vores medarbejdere guider dig gerne igennem sortimentet. Vi glæder os til at se dig!

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
24.06. - 18.08.