Onlineshop
Element 1
Retailshop
Mandag – Lørdag
kl. 8 - 22
Søndag
kl. 11 - 22
*Lukket den 1. januar
og langfredag

Smagfuld efterårsnydelse: Opdag Mr. Scandis Finest!

En eksklusiv finish, en fin bouquet og en klassisk næse – det lyder kompliceret, men det er slet ikke så svært at beskrive diverse spirituosas smagsprofil. Sætter du pris på et udsøgt glas whisky, rom, gin eller vodka? Så har du med garanti også sans for spiritussmagning. Vi har samlet et par råd om, hvordan du kan gribe det an:

Forbered smagningen
De optimale omgivelser er neutrale – man må ikke distraheres af fx cigaretrøg, støj eller for høje temperaturer. Hav postevand, hvidt brød samt kaffebønner parat for at neutralisere dine smagsløg og lugtesansen, inden du smager på en ny spiritus. For at din whisky, rom, gin eller vodka kan udfolde sin fulde aroma, bør du anvende et nosing-glas: Her kan smagsprofilen komme til sin fulde ret. Et sherryglas kan bruges som alternativ. Er det hele på plads? Så kan vi starte!

En fryd for øjet: Det første indtryk
Hvad end du er til Plantation Barbados rom, Adberg Ten Single Malt Whisky eller en eksotisk Hendrick’s Gin – formentlig var det flaskens ydre, der tiltalte dig i første omgang. Øjnene vil forkæles, også ved en smagning. Kom derfor din favoritspiritus i glasset og betragt farven: Er den dyb, lys, honning-, karamel- eller ravagtig? Farven giver os et praj om smagen – fx vil en mørk rom som regel byde på fyldige aromaer. Eksperter kan på første øjensyn desuden også sige noget om spiritussens lagring.

Det dufter himmelsk!
Nu er det næsens tur: Sving din spiritus blidt i nosing-glasset. Modsat mange vine, ønsker Bombay Sapphire, A.H. Riise Rom, Dalmore og Co. kun at blive bevæget ganske let. Har destillatet fået lov til at ånde, karakteriseres duften – her gælder det om at beskrive den oplevelse, næsen giver dig. Dufter du til whisky, er det i øvrigt en god idé at tilsætte et par dråber vand: Det får spiritussens aroma til at folde sig ud.

Så skal der smages
Når vi har beskuet og duftet til vores favoritspiritus, stiger forventningens glæde – og vi ser frem til at smage på herligheden. Først fortæller tungen os, om smagen er sød, syrlig, salt eller bitter. Dernæst kan vi afgøre teksturen: Er whiskyen cremet, rommen blød eller ginnen stikkende? Efterfølgende identificerer vi de andre, komplekse smagsaromaer. Til sidst beskriver vi spiritussens ”finish” – altså den oplevelse, vi får i ganen. Her kan smagen fx virke varm, frisk, intens, stærk, vedvarende eller kort.

Er du nysgerrig?
Hvad end du er en sand spiritusentusiast eller ny på feltet – i Scandinavian Park finder du netop den rom, whisky, gin eller vodka, der passer til din smag. Forkæl sanserne med en udsøgt spiritus fra vores sortiment, og vær sikker på, at efteråret bliver både farverigt og smagfuldt. I temaavisen Mr. Scandis Finest kan du allerede nu opdage spændende specialiteter til små priser.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.11. - 07.01.