Varmt og lækkert – grillmad i haven
Varmt og lækkert – grillmad i haven

Dagene bliver længere og længere, temperaturen stiger fortsat og maj måned er fyldt med helligdage. Tid til at hygge sig og spise under åben himmel. Uanset om det er på en el-, gas- eller den klassiske kulgrill – fødevarerne udvikler en helt speciel smag i den store varme. Og hvad der er endnu vigtigere: Der findes ikke mange ting, der er hyggeligere, end at sidde sammen med venner eller familie og nyde et måltid under åben himmel.

Bøf eller pølser?

Godt nok er tyskerne kendte for deres gode pølser, men de tager også gerne et kig over grænsen for at hente inspiration – og dette gælder også på det kulinariske område. Begejstringen var stor, da man opdagede grillpølserne til Sønderborg Ringridning. Faktisk så stor, at de hentede dem hjem til Tyskland og begyndte med at smage sig frem til opskriften. Mest iøjnefaldende var det store kødindhold og en smule allehånde. Efterhånden sælges den sønderjyske specialitet også hos en del tyske slagtere og i Scandinavian Parks grænsebutik.

Den passende sovs

En god bøf og en god pølse har én ting til fælles: Sovsen understøtter kødets smag i stedet for at overdække den. Og der findes mange alternativer til klassikerne ketchup og sennep. Blandt de mange grillsaucer skal specielt dem fra Jensens Bøfhus nævnes. Dem har man kunnet købe i Scandinavian Park i et par år nu. Under brandet „Jensens Køkken“ fås de i forskellige smagsretninger – fra tomat- over peber- og bearnaise- hen til rødvin- og whiskysauce. Med det store udvalg er der garanti på, at man finder den passende sauce til sit yndlingskød.

Frugt fra grillen

Også diverse søde sager har fundet deres vej på grillristerne i vores parker og haver. Det nemmeste – og utrolig lækkert – er simpelthen bare at lægge noget frugt i en bakke af aluminium. Den skal blot pensles med noget smagsneutral olie først. Varmen fra grillen gør, at frugtsukkeret karamelliseres og aromaerne intensiveres. Spis gerne yoghurt til eller en dejlig kugle is.

Søde sandwiches

En sand legende inden for grilldesserter er skumfiduser eller marshmallows, som de kaldes i Tyskland og mange andre lande. På grund af varmen giver sukkeren en dejlig sprød og brun overflade, samtidig med at kernen smelter og får en cremet konsistens. Den bedste måde at spise den ristede marshmallow på, er som en slags sandwich mellem to kiks. Disse behøver i sig selv ikke at være særlig søde – vi anbefaler Mariekiks fra Bisca til dette formål.

Godt forberedt med Scandinavian Park

Uanset hvad du gerne vil tilberede, efter et besøg i Scandinavian Park er du godt rustet til opgaven. Her får du nemlig det hele på ét sted: Fødevarer, drikkevarer, engangstallerkener, -bestik og -krus. Selv gasflasker kan købes eller byttes i vores grænsebutik i Handewitt – de danske fås i grænsebutikken, mens alle, der bruger et tysk system skal over til team tankstation, hvis de vil have en ny flaske.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.05. - 21.06.