Fra stærk til læskende – vi elsker øl

Fra stærk til læskende – vi elsker øl

Lys eller mørk, stærk eller uden alkohol – hvem kan sige nej til en kold, læskende øl? Især nu, hvor solen viser sig igen lidt mere, får vi stor lyst til en pilsner, lager, hvedeøl eller porter. Der er et hav af muligheder og lige så mange præferencer.

Vand, humle, malt og gær: Disse fire ingredienser er, hvad øl må indeholde efter det tyske „Reinheitsgebot“ fra 1516. Derved skulle det sikres, at der udelukkende bruges naturlige produkter til brygningen af den populære drik. Loven til bevaringen af ølkulturen blev ophævet igen efter rimelig kort tid, men gælder stadig som kvalitetstegn. Mange bryggerier overholder konsekvente reglerne endnu og viser dette også gerne på etiketten.

Fire ingredienser og millioner af muligheder

Det ødelægger på ingen måde de kreative muligheder, hvis man holder sig til de fire nævnte ingredienser. Brygmestrene står ikke mindre end 250 forskellige slags humle og 40 forskellige slags malt til rådighed. Udvalget af gær er ligeledes stort. Sidst men ikke mindst gør det en stor forskel, hvilken slags vand der bruges og hvilke teknikker der anvendes under brygningen. Sammenlagt er der over en million måder, at brygge sin øl efter „Reinheitsgebot“ på – fra Alt til Zwickel.

Nye mikrobryg sørger for smagsoplevelser

Mange nye små bryggerier bryder med de gængse normer og standarder. De går udenom „Reinheitsgebot“, men bruger stadig naturlige ingredienser. Alt er tilladt, bare det smager godt. På den måde opstår der helt nye slags øl med nuancer af krydderier eller frugt som passionsfrugt, kanel eller kirsebær. „Craft beer“-bevægelsen er i stor vækst og byder på usædvanlige smagsoplevelser – både for entusiaster og for folk, som kun drikker øl i ny og næ.

Den passende mængde alkohol

De forskellige slags øl adskiller sig ikke blot fra hinanden i smagen, men også hvad indholdet af alkohol angår. Til alle, som skal køre bil senere på dagen eller gerne vil være ædru af andre grunde, fås der efterhånden rigtig mange sorter helt uden alkohol. En almindelig pilsner ligger ved 4,5 til 5,0 % vol. alk. Som „stærk øl“ betegnes alle sorter, der ligger over 6,5 % vol. alk.

Stort udvalg i Scandinavian Park

Uanset hvad du hælder til, så finder du det sikkert i Scandinavian Park grænsebutik, enten på flaske eller i de yderst populære pantfrie dåser. Hvis du slet ikke er til øl, kan et besøg i Handewitt dog alligevel svare sig. Vi har nemlig også et stort udvalg af sodavand, vin og spiritus samt slik, husholdnings- og plejeprodukter til super lave priser. Gør en god grænsehandel lige op ad motorvejen – kør fra, slå til i Scandinavian Park.

VORES AKTUELLE TILBUDSAVIS
18.05. - 21.06.